Οι πιο συχνές βλάβες μίας ηλεκτρικής κουζίνας ή φούρνου

Οι βλάβες μιας ηλεκτρικής κουζίνας ή φούρνου είναι κάτι που απασχολεί τα νοικοκυριά από καιρό σε καιρό. Όταν ηλεκτρική κουζίνα ή ο φούρνος σου χαλάσει, σε αφήνει με τα χέρια δεμένα. Ετοιμάσαμε έναν μικρό οδηγό, για να ξέρεις ποια είναι τα βασικά θέματα που μπορεί αντιμετωπίσει η κουζίνα σου. Διαβάζοντας αυτό το άρθρο θα μπορέσεις να συμπεράνεις εύκολα αν πρόκειται για μικρή ζημιά – που μπορεί να επιδιορθωθεί από σένα – ή χρήζει την βοήθεια ενός ειδικού.

Δεν ανάβει η κουζίνα – δεν παίρνει ρεύμα

Ένα από τα πιο συχνά θέματα που θα αντιμετωπίσεις, που πολλές φορές δε χρήζουν τη βοήθεια τεχνικού. Η ηλεκτρική κουζίνα ή ο φούρνος είναι από της πιο βαριές συσκευές, με αποτέλεσμα να ρίχνουν ή να καίνε την ασφάλεια πιο συχνά την ασφάλεια από τις υπόλοιπες.

Αρχικά θα πρέπει να ελέγξεις:

  • Αν έχει πέσει η ασφάλεια της κουζίνας ή η κεντρική
  • Την πρίζα της κουζίνας με μία άλλη συσκευή
  • Το καλώδιο της κουζίνας, αν έχει φθαρεί ή αν έχει σπάσει κάπου

Αν κάτι από αυτά δεν καρποφορήσει τότε θα χρειαστείς τη βοήθεια ενός επαγγελματία τεχνικού ηλεκτρικής κουζίνας.
Οι τεχνικοί του service-24.gr θα μπορέσουν να σε βοηθήσουν με την επισκευή ηλεκτρικής κουζίνας σου.

Ο φούρνος ανάβει κανονικά αλλά δεν ζεσταίνει το φαγητό

Άλλο ένα συχνό φαινόμενο όπου οι ενδείξεις του φούρνου και το φως του λειτουργούν κανονικά, αλλά ο φούρνος δε ζεσταίνει το φαγητό.

Αρχικά θα πρέπει:

  • Να ελέγξεις αν έχεις βάλει το σωστό πρόγραμμα και τη θερμοκρασία
  • Να ανοιγοκλείσεις 2-3 φορές τον διακόπτη, γιατί μπορεί να υπάρξει κάποιο σκάλωμα

Αν δε βοηθήσουν ούτε αυτά, τότε θα χρειαστείς τη βοήθεια ενός ειδικού για να αλλάξει τον θερμοστάτη ή κάποια καμένη ασφάλεια.

Δε βγάζει αέρα ο φούρνος

Είναι από τις συχνότερες βλάβες του φούρνου. Σε αυτήν την περίπτωση, όταν οι λειτουργίες δουλεύουν κανονικά αλλά όχι ο αέρας στον φούρνο, οφείλεται ως επί τω πλείστον στην φτερωτη ή αλλιώς μοτέρ της κουζίνας.

Για να βεβαιωθείς ότι πρόκειται για την φτερωτή, θα πρέπει να βάλεις τον φούρνο σε πρόγραμμα αέρα, να ανοίξεις την πόρτα της κουζίνας και να ακούσεις αν δουλεύει στο πίσω μέρος το μοτέρ. Εάν όντως είναι εκεί το πρόβλημα θα πρέπει να αντικατασταθεί το μοτέρ.

Εάν όμως η φτερωτή λειτουργεί κανονικά, τότε το πρόβλημα είναι στην αντίσταση του αέρα, όπου θα χρειαστεί και να αντικατασταθεί. Δεν είναι όμως απόλυτο, μπορεί η βλάβη να βρίσκεται σε κάποια καλωδίωση που έχει φθαρεί. Αυτό είναι επικίνδυνο να ελεγχθεί από μη επαγγελματία.

Αλλαγή θερμοστάτη κουζίνας

Η αλλαγή θερμοστάτη είναι από τις πιο κοινές εργασίες επισκευή κουζίνας. Αν όλες οι ενδείξεις είναι ανοιχτές αλλά δε ζεσταίνει τότε το πρόβλημα βρίσκεται μάλλον στο θερμοστάτη της κουζίνας. Ο θερμοστάτης είναι υπεύθυνος για την ρύθμιση της θερμοκρασίας στις ηλεκτρικές συσκευές.

Αλλαγή διακόπτη κουζίνας

Είναι ένα μέρος της κουζίνας που χρησιμοποιούμε συχνά εντός της ημέρας, οπότε είναι λογικό κάποια στιγμή οι διακόπτες της κουζίνας να φθαρούν και να χαλάσουν. Μπορεί να είναι πολύ μικροί αλλά η αντικατάστασή τους χρήζει εξειδικευμένες γνώσεις και θα πρέπει να γίνει από επαγγελματία για να γίνει σωστά. Είναι πολύ σημαντικό να χρησιμοποιηθούν τα κατάλληλα ανταλλακτικά, χωρίς πατέντες, για να εξασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία της κουζίνας σας.

Το συνεργείο του Service-24.gr χρησιμοποιεί πάντα τα κατάλληλα ανταλλακτικά και δίνει 12 μήνες εγγύηση επισκευής για την βλάβη που επισκευάζουμε.

Αλλαγή αντίστασης φούρνου

Η αλλαγή αντίστασης φούρνου θέλει λεπτό χειρισμό, αν κρίνουμε από το γεγονός ότι δεν είναι εμφανές σημείο η αντίσταση, όπως συμβαίνει με την άνω. Για αυτόν τον λόγο δε μπορεί να διαπιστωθεί άμεσα. Μία ένδειξη είναι ότι ο φούρνος δεν ψήνει από κάτω. Η πολυπλοκότητα της εργασίας εξαρτάται από το μοντέλο της κουζίνας, η αντικατάσταση της αντίστασης συνήθως στο πίσω μέρος της κουζίνας.

Κλείσε Ραντεβού Για Επισκευή Κουζίνας σε Λιγότερο από 1′