Τι να προσέξεις αν χρησιμοποιείς το κλιματιστικό για τη Θέρμανση

κλιματιστικό για τη θέρμανση, μείωση κατανάλωσης, Συντήρηση Κλιματιστικού

3+1 tips (πραγματικά της καθημερινότητας) που θα σε βοηθήσουν να εξοικονομήσεις χρήματα όταν χρησιμοποιείς κλιματιστικό για τη θέρμανση. Πότε θα θυμηθείς την χρησιμότητα τους; Στον λογαριασμό της Δ.Ε.Η., στους περίεργους θορύβους που ΔΕΝ θα κάνει το κλιματιστικό και στον δυσώδη αέρα που ΔΕΝ θα βγάζει. 

Το ήξερες ότι τα καινούργια κλιματιστικά είναι η πιο συμφέρουσα λύση για τη θέρμανση;

Μία ματιά στο παρακάτω διάγραμμα θα σε πείσει. Αλλά για να είσαι σίγουρος ότι θα εξοικονομήσεις όσο το δυνατό περισσότερα χρήματα, θα πρέπει να ακολουθήσεις και τις συμβουλές του άρθρου

θέρμανση με κλιματιστικό

Δεν ρυθμίζουμε την θερμοκρασία στην τύχη! Μειώνουμε ως και 30% την ενεργειακή κατανάλωση

κλιματιστικό για τη θέρμανση, μείωση κατανάλωσης, Συντήρηση Κλιματιστικού

Χρυσός κανόνας: Επιλέγουμε θερμοκρασία δωματίου έως και 12 βαθμούς διαφορά από την εξωτερική. Αν και είναι δελεαστικό δεν πρέπει να υποπέσουμε στο λάθος να επιλέξουμε το air condition να λειτουργεί σε ακραίες θερμοκρασίες. Θα δουλεύει μόνιμα στην προσπάθεια του να πιάσει την δοσμένη θερμοκρασία καταλήγοντας στην υπερκατανάλωση ρεύματος. Αν αντίθετα βάλουμε μια εφικτή για τον χώρο μας θερμοκρασία, το κλιματιστικό μπορεί να την πιάσει με αποτέλεσμα να μη χρειάζεται να λειτουργεί η εξωτερική μονάδα και να δουλεύει μόνο η εσωτερική μονάδα του κλιματιστικου ως απλός ανεμιστήρας με αποτέλεσμα, τι; Την πολύ χαμηλή κατανάλωση ρεύματος!

Ρυθμίζουμε σωστά τις περσίδες και εξοικονομούμε χρήματα όταν χρησιμοποιούμε κλιματιστικό για τη θέρμανση! Πως;

κλιματιστικό για τη θέρμανση, μείωση κατανάλωσης, Συντήρηση Κλιματιστικού

Μια απάντηση στην ερώτηση που κάναμε μικροί στην δασκάλα “και που θα με βοηθήσει εμένα η φυσική;”. Θέλουμε, για εξοικονόμηση ενέργειας αλλά και για να μη φθείρεται το κλιματιστικό, να μπορεί να πιάσει τις σωστές θερμοκρασίες όσο πιο γρήγορα γίνεται. Ας το βοηθήσουμε! Τον χειμώνα να έχουμε στο νου μας οι περσίδες του κλιματιστικού να ‘κοιτούν’ προς τα κάτω. Πετυχαίνουμε έτσι καλύτερη κυκλοφορία του αέρα στο δωμάτιο. Γιατί; Γιατί ο ζεστός αέρας αέρας είναι πιο “ελαφρύς” από τον κρύο οπότε ανεβαίνει προς τα πάνω 😉 Αντίστοιχα το καλοκαίρι, οι περσίδες να κοιτούν προς τα πάνω.

Απομακρύνουμε συσκευές που εκπέμπουν θερμότητα και βλέπουμε τον λογαριασμό να μειώνεται 😮 Τι;!

κλιματιστικό για τη θέρμανση, μείωση κατανάλωσης, Συντήρηση Κλιματιστικού

Οι συσκευές που εκπέμπουν θερμότητα ΔΕΝ είναι φίλος του κλιματιστικού σου (ή της τσέπης σου). Κανόνας: Τα κλιματιστικά που λειτουργούν δίπλα σε συσκευές που εκπέμπουν θερμότητα, λειτουργούν με μειωμένη απόδοση. Γιατί; Ο θερμοστάτης του κλιματιστικού ελέγχει τη θερμοκρασία πέριξ του air condition. Αυτός “ενημερώνει” το κλιματιστικό μας πως έπιασε ή όχι τη θερμοκρασία πρέπει. Οπότε και τώρα τον χειμώνα το κλιματιστικό θα σταματάει πιο νωρίς από την θερμοκρασία που πρέπει να πιάσει, οδηγώντας εμάς στο λάθος νο.1 Αν το έχεις τοποθετήσει κοντά σε συσκευές θερμότητας, που δεν γίνεται να ματακινηθούν εύκολα κάλεσε μας και θα σε βοηθήσουμε να βρεις μία καλύτερη θέση.

Κάνουμε Συντήρηση Κλιματιστικού μόνο 15€

κλιματιστικό για τη θέρμανση, μείωση κατανάλωσης, Συντήρηση Κλιματιστικού

Κάθε χρόνο η απόδοση του κλιματιστικού μας πέφτει κατά περίπου 5% ! Για να αποφύγουμε την πιθανότητα μηχανικής βλάβης, βρώμικων φίλτρων αέρα, δυσλειτουργίες στην εξωτερική μονάδα. Η ορθή και συστηματική Συντήρηση του Κλιματιστικού είναι απαραίτητη. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας είναι να φροντίσουμε να είναι καθαρός ο κλιματιζόμενος χώρος. Το δεύτερο είναι να εμπιστευτούμε την συντήρηση του στους ειδικούς της service-24 🙂 Συνήθως πλήρη συντήρηση πρέπει να κάνουμε 1 ή 2 φορές τον χρόνο ανάλογα αν το αξιοποιούμε χειμώνα και καλοκαίρι. Τα φίλτρα καλό θα ήταν να καθαρίζονται 1 φορά τον μήνα! 


Τώρα πια ξέρεις πώς να ζεσταίνεις το σπίτι σου με τη μικρότερη δυνατή κατανάλωση που μπορούν να αποφέρουν μικρές καθημερινές αλλαγές. Εξοικονομείς ενέργεια, άρα εξοικονομείς χρήματα γιατί ο λογαριασμός της Δ.Ε.Η. θα έρθει χαμηλότερος!

Τι περιλαμβάνει η συντήρηση Κλιματιστικού με το Service-24.gr

Κλείσε Ραντεβού για Συντήρηση Κλιματιστικού

σε Λιγότερο από 1′