Καθαρισμος καμιναδας: Ετοιμάστε το τζάκι σας για να γίνει σωστά!

Έχετε καταλάβει από τα σημάδια του τζακιού ότι ήρθε ο καιρός για να γίνει καθαρισμος καμιναδας. Μπορεί να έχετε ήδη κλείσει ραντεβού και ένα ραντεβού επαγγελματία καπνοδοχοκαθαριστή. Αν και αυτό είναι σίγουρα το πρώτο βήμα, υπάρχουν μερικά άλλα πράγματα που μπορείτε να κάνετε πριν έρθουν να το καθαρίσουν. Με το να είστε προετοιμασμένοι για το συνεργείο καθαρισμού σας, μπορείτε να κάνετε τη διαδικασία ευκολότερη και ταχύτερη για αυτούς. Εδώ είναι μερικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να μας βοηθήσετε να κάνουμε τη διαδικασία καθαρισμού της καμινάδας σας πιο ομαλή.

Μην χρησιμοποιείτε το τζάκι σας για λίγες μέρες

Το τζάκι σας πρέπει να είναι εντελώς κρύο για να το καθαρίσει σωστά ένας καπνοδοχοκαθαριστής. Αν και μπορεί να νιώθετε σαν να έχει κρυώσει λίγες ώρες αφού έχετε σβήσει τη φωτιά, μόνο το κάτω μέρος του τζακιού είναι πραγματικά δροσερό. Η ίδια η καμινάδα μπορεί να κρατήσει τη θερμότητα για έως και 48 ώρες. Πρέπει να βεβαιωθείτε ότι δεν θα το χρησιμοποιήσετε για τουλάχιστον τόσο χρονικό διάστημα πριν προγραμματιστεί να γίνει ο καθαρισμός της καμινάδας σας. Διαφορετικά, μπορεί να είναι πολύ ζεστό για να μπορέσει να γίνει σωστά η δουλειά.

Καθαρίστε την Εστία πριν γίνει ο καθαρισμος καμιναδας

καθαρισμος καμιναδας

Αφαιρέστε τυχόν κορμούς που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στο τζάκι σας. Επίσης αφαιρέστε μαζί όποια στάχτη θέλετε να χρησιμοποιήσετε ως λίπασμα στον κήπο σας. Οι τεχνικοί μας θα ολοκληρώσουν την αφαίρεση της στάχτης που έχει απομείνει. Θα πρέπει επίσης να αφαιρέσετε το στήριγμα, τη σχάρα και οτιδήποτε άλλο μπορεί να εμποδίσει την πρόσβαση ή να σπάσει ενώ λειτουργεί ο καπνοδοχοκαθαριστής.

Απομακρύνετε διακοσμητικά αντικείμενα από το Τζάκι

Προχωρήστε στην αφαίρεση διακοσμητικών αντικειμένων, εργαλείων τζακιού και οτιδήποτε άλλο γύρω από το τζάκι. Θα πρέπει επίσης να αφαιρέσετε τα αντικείμενα από το εξωτερικό χώρο της καμινάδας σας που βρίσκεται μέσα στο σπίτι. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα εάν κάποιο από αυτά τα αντικείμενα είναι εύθραυστο. Ενώ ο καπνοδοχοκαθαριστής θα κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί για να μην πειράξει αυτά τα αντικείμενα, ο καθαρισμος καμιναδας μπορεί να προκαλέσει κραδασμούς που θα μπορούσαν να προκαλέσουν πτώση. Αφαιρέστε επίσης οτιδήποτε μπορεί να πέσει και ενδεχομένως να τραυματίσει κάποιον.

Ίσως χρειαστεί να μετακινήσετε κάποια έπιπλα

Καθαρισμος καμιναδας

Εάν έχετε έπιπλα μπροστά από το τζάκι που θα μπορούσε να δυσκολέψει την πρόσβαση, πιθανότατα θα χρειαστεί να το μετακινήσετε. Ο εξοπλισμός που απαιτείται για την εργασία απαιτεί λίγο χώρο. Μπορεί να θέλετε να καλύψετε οποιοδήποτε κοντινό έπιπλο ή να μετακινήσετε τυχόν χαλιά απλώς για να βεβαιωθείτε ότι δεν λερωθούν. Δεν χρειάζεται να αδειάσετε το δωμάτιο με κανέναν τρόπο, αλλά μπορεί να θέλετε να μετακινήσετε πράγματα που βρίσκονται κοντά στο τζάκι που είναι αναντικατάστατα ή δύσκολα καθαρίζονται.

Μπορεί επίσης να χρειαστεί να μετακινήσετε έπιπλα που βρίσκονται μεταξύ της μπροστινής πόρτας και του τζακιού σας. Ο καπνοδοχοκαθαριστής θα έχει μια σειρά από διαφορετικά εργαλεία για να φέρει μέσα, μερικά από τα οποία είναι ογκώδη ή δύσχρηστα σε μέγεθος ή σχήμα. Η άρση τυχόν εμποδίων θα διευκολύνει τη διαδικασία.

Βάλτε τα κατοικίδιά σας σε άλλο δωμάτιο όσο γίνεται ο καθαρισμος καμιναδας

Εάν έχετε κατοικίδια, όπως σκύλους ή γάτες, θα πρέπει να τα κλείσετε σε άλλο δωμάτιο όσο λειτουργεί ο καπνοδοχοκαθαριστής. Αν και δεν υπάρχει τίποτα άμεσα επικίνδυνο σχετικά με τον εξοπλισμό ή τα εργαλεία που χρησιμοποιούνται, είναι πάντα καλύτερο να προστατεύετε τα κατοικίδιά σας. Δεν θα συνηθίσουν στους ήχους του εξοπλισμού ή στο να έχουν έναν ξένο στο σπίτι.

Μείνετε μακριά από την περιοχή

καθαρισμος καμιναδας

Ομοίως, η αιθάλη και η βρωμιά που θα μπορούσαν να βγουν από το τζάκι καθώς καθαρίζεται μπορεί να σας προκαλέσουν πνιγμό αν το εισπνεύσετε. Φροντίστε να μείνετε πίσω και να κρατάτε τα παιδιά σας μακριά από το τζάκι ενώ καθαρίζεται. Όσοι έχουν άσθμα ή άλλες αναπνευστικές παθήσεις μπορεί να θέλουν να φύγουν από το δωμάτιο.

Μιλήστε με τον καπνοδοχοκαθαριστή σας για οτιδήποτε περίεργο με το τζάκι σας

Αν έχετε παρατηρήσει οτιδήποτε περίεργο συμβαίνει με το τζάκι σας, φροντίστε να το αναφέρετε πριν ξεκινήσει η εργασία του καπνοδοχοκαθαριστή. Αυτό περιλαμβάνει τυχόν περίεργες μυρωδιές που έχετε παρατηρήσει ή σημάδια υγρασίας. Ο καπνοδοχοκαθαριστής σας θα σας μιλήσει για το τζάκι σας και την κατάστασή του πριν ξεκινήσετε. Όμως, φροντίστε να αναφέρετε τυχόν ανησυχίες που έχετε εκείνη τη στιγμή. Μπορεί να θέλετε να κάνετε μια λίστα με αυτές τις ανησυχίες για να μην ξεχάσετε τίποτα.

Αυτή η λίστα βοηθά τον καθαριστή να γνωρίζει με τι έχει να κάνει και σε ποιες περιοχές της καμινάδας μπορεί να χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή. Τους βοηθά επίσης να γνωρίζουν εάν υπάρχει πιθανή ζημιά στην καμινάδα που μπορεί να απαιτήσει πρόσθετες επισκευές.

Εάν έχετε κάποια από αυτές τις ανησυχίες ή γνωρίζετε ότι είναι καιρός να καθαρίσετε την καμινάδα σας, καλέστε μας σήμερα. Είμαστε έτοιμοι να έρθουμε να επιθεωρήσουμε και να καθαρίσουμε την καμινάδα σας ώστε να παραμείνετε ασφαλείς και ζεστοί.

Έχετε κλείσει το ραντεβού σας με κάποιο επαγγελματικό συνεργείο για να γίνει ο καθαρισμος καμιναδας σας; Αν όχι τότε επικοινωνήστε μαζί μας στη Service24 και το πεπειραμένο μας προσωπικό θα σας καθοδηγήσει ακριβώς!

Μάθε τι περιλαμβάνει ο καθαρισμός Τζακιού στο Service-24.gr

Μην παραμελείτε το τζάκι σας, αν δε το έχετε καθαρίσει, στο τέλος της περιόδου, τότε πρέπει να το κάνετε οπωσδήποτε πριν το ανάψετε οπότε είναι καιρός να προγραμματίσετε τον καθαρισμό του τζακιού σας.

Εξασφαλίστε την ασφαλή λειτουργία του τζακιού! Μην αφήνετε να δημιουργηθούν ανεπιθύμητα προβλήματα, οργανώστε τον καθαρισμός του τζακιού σας άμεσα!

Δες εδώ τι περιλαμβάνει αναλυτικά ο καθαρισμός τζακιού αλλά και τις αξιολογήσεις που έχουμε λάβει από προηγούμενους πελάτες.

Κλείσε Ραντεβού Για Καθαρισμό Τζακιού σε Λιγότερο από 1′