Καθαρισμος Φουρνου: Πως να καθαρίσεις το φούρνο σου με ατμό ξυδιού!

καθαρισμος φουρνου

Ο καθαρισμος φουρνου δεν είναι σίγουρα η ιδέα κανενός για «διασκέδαση». Είναι παραδοσιακά μια βρώμικη και δύσοσμη εμπειρία, που συνήθως απαιτεί πολλή υπομονή. Φυσικά, αυτή η εργασία και ο καθαρισμος φουρνου συχνά αναβάλλεται, γεγονός που επιδεινώνει το πρόβλημα. Αλλά δεν χρειάζεται να είναι έτσι! Όταν καθαρίζετε το φούρνο σας με ατμό ξιδιού, μεγάλο μέρος της σκληρής δουλειάς γίνεται για εσάς. Δείτε πώς να το κάνετε:

καθαρισμος φουρνου 2
Man cleaning oven in kitchen, closeup

Βήμα 1: Μουλιάζουμε τις σχάρες.

Πριν από οτιδήποτε άλλο, αφαιρέστε τις σχάρες του φούρνου σας και μουλιάστε τις σε μια μπανιέρα με ζεστό, σαπουνόνερο. Εάν πιστεύετε ότι θα χρειαστείτε κάτι πιο δυνατό για να αφαιρέσετε τους λεκέδες, προτείνουμε ένα μη τοξικό καθαριστικό για όλες τις χρήσεις. Αφού τα αφήσετε να μουλιάσουν για λίγο (όλη τη νύχτα είναι πολύ καλή επιλογή αν είναι δυνατόν), τρίψτε τυχόν υπολείμματα με ένα καθαριστικό βαρέως τύπου ή ένα μαξιλαράκι από ατσάλι.

Βήμα 2: Αφαιρέστε με ηλεκτρική σκούπα τυχόν χαλαρά υπολείμματα.

Αυτό θα κάνει τη διαδικασία πολύ πιο εύκολη για εσάς αργότερα. Χρησιμοποιήστε είτε μια ηλεκτρική σκούπα χειρός είτε ένα εξάρτημα ακροφυσίου σε οποιαδήποτε τυπική ηλεκτρική σκούπα.

Βήμα 3: Επανατοποθετήστε την κάτω σχάρα του φούρνου στη θέση της.

Τοποθετήστε ξανά τη νέα σχάρα του φούρνου που έχετε καθαρίσει στο κάτω μέρος. Τοποθετήστε τη στο κέντρο του φούρνου.

καθαρισμος φουρνου

Βήμα 4: Φτιάξτε διάλυμα ξιδιού.

Δημιουργήστε ένα διάλυμα ξυδιού από 1 μέρος ξίδι και 1 μέρος αποσταγμένο νερό σε ένα πυρίμαχο σκεύος.

Βήμα 5: Βάλτε το διάλυμα ξιδιού στην κάτω σχάρα, θερμαίνετε το φούρνο στους 120 βαθμούς Κελσίου.

Τώρα ήρθε η ώρα να αφήσετε το ξύδι να κάνει τη δουλειά του. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 120 βαθμούς και αφήνουμε το μίγμα να φουσκώσει, να αχνίσει και να μουλιάσει για λίγα λεπτά. Αυτό θα βοηθήσει να σπάσει τυχόν συσσωρευμένη βρωμιά.

Βήμα 6: Ψεκάστε διάλυμα ξιδιού στο εσωτερικό του φούρνου.

Αφού αχνίσει για λίγα λεπτά, σβήστε το φούρνο σας. Φορέστε μερικά γάντια και αφαιρέστε το σκεύος και μετά τη σχάρα από το φούρνο. Προσέχοντας να μην καείτε, ψεκάστε το μείγμα νερού και ξιδιού στο εσωτερικό του φούρνου. Κλείστε την πόρτα και αφήστε το διάλυμα να μουλιάσει για τουλάχιστον 30 λεπτά.

Βήμα 7: Σκουπίστε το φούρνο όταν κρυώσει.

καθαρισμος φουρνου

Όταν ο φούρνος σας κρυώσει στην αφή, σκουπίστε τον με ένα υγρό σφουγγάρι. Τα περισσότερα, αν όχι όλα τα κολλημένα σημεία θα πρέπει να ξεκολλήσουν αρκετά εύκολα.

Βήμα μπόνους: Εάν είναι απαραίτητο, τρίψτε τους υπόλοιπους επίμονους λεκέδες με μια πάστα από μαγειρική σόδα και ξύδι ή λεμόνι.

Αυτό το μείγμα μαγειρικής σόδας, όταν συνδυάζεται με τη χρήση ενός καθαριστικό βαρέως τύπου ή σφουγγαριού από μαλλί από χάλυβα, θα επιδράσει λίγο περισσότερο τους εναπομείναντες επίμονους λεκέδες.επισκευή φούρνου

Κλείσε Ραντεβού Για Επισκευή Φουρνού σε Λιγότερο από 1′