Βλάβη πλυντηρίου ρούχων; Βρες από που προέρχεται το πρόβλημα!

Βλάβη πλυντηρίου ρούχων

Δεν υπάρχει τίποτα πιο απογοητευτικό από μια βλάβη πλυντηρίου ρούχων-και αν έχετε προσπαθήσει ποτέ να πλύνετε στο χέρι μια πετσέτα, θα ξέρετε ότι ένα ελαττωματικό πλυντήριο είναι μια από τις πιο ενοχλητικές (και επώδυνες) βλάβες όλων αυτών.

Εάν το πλυντήριο ρούχων έχει δει καλύτερες μέρες, μπορεί να είναι δελεαστικό να κατευθυνθείτε απευθείας στο τηλέφωνο για να καλέσετε μια εταιρεία επισκευών. Αλλά περιμένετε – με λίγη συμβουλή ειδικών, μπορείτε να διορθώσετε μόνοι σας τα πιο κοινά προβλήματα.

Ελέγξτε την παροχή κρύου νερού εάν το μηχάνημά σας σταματήσει στο μέσο του κύκλου

Ακούγεται απλό-αλλά η πιο συνηθισμένη αιτία διακοπής του πλυντηρίου στο μέσο του κύκλου είναι η μη παροχή κρύου νερού. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα η συσκευή να μην γεμίζει στον κύκλο ξεβγάλματος, γεγονός που προκαλεί το πρόβλημα.

Εάν αυτό δεν διορθώσει το πρόβλημα, ο εύκαμπτος σωλήνας αποστράγγισης μπορεί να έχει τοποθετηθεί σε λάθος ύψος. Θα πρέπει να ελέγξετε το εγχειρίδιο οδηγιών για να δείτε πώς να το τοποθετήσετε σωστά.

Διανείμετε τα φορτία πλυσίματος ομοιόμορφα εάν το μηχάνημά σας δεν μπορεί να γυρίσει

Τα πλυντήρια ρούχων διαθέτουν ενσωματωμένη λειτουργία, η οποία τα εμποδίζει να περιστρέφονται με μη ισορροπημένο φορτίο. Εάν τα ρούχα σας είναι ακόμα βρεγμένα όταν τα αφαιρείτε από το μηχάνημα, θα πρέπει να τα μοιράσετε ξανά ομοιόμορφα και να επιλέξετε ξανά το πρόγραμμα περιστροφής.

Ένα μη ισορροπημένο φορτίο μπορεί επίσης να προκαλέσει τη λειτουργία του μηχανήματος περισσότερο, καθώς προσπαθεί να εξισορροπήσει το φορτίο. Το πλύσιμο μεγάλων και μικρών αντικειμένων μαζί μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη του προβλήματος.

Ελέγξτε τον νεροχύτη και τον εύκαμπτο σωλήνα αποστράγγισης εάν το μηχάνημα δεν αδειάσει

Εάν το μηχάνημά σας δεν αδειάζει από νερό, βεβαιωθείτε ότι η σύνδεση με τα υδραυλικά και τον νεροχύτη δεν έχει μπλοκαρίσματα, καθώς είναι συνηθισμένο φαινόμενο για τη συσσώρευση εναποθέσεων τροφίμων και λίπους.

Ο σωλήνας αποστράγγισης μπορεί επίσης να είναι ο ένοχος. Βεβαιωθείτε ότι δεν είναι φραγμένο ή λυγισμένο – και ότι εάν εισέλθει σε σωλήνα βάσης, μην πιέσετε περισσότερο από 4 ίντσες.

Εάν το πλυντήριο εξακολουθεί να μην αποστραγγίζεται, βεβαιωθείτε ότι δεν έχετε επιλέξει τις επιλογές “ευαίσθητα ρούχα” ή “όχι ξεβγάλμα”. Και οι δύο αυτές επιλογές θα κρατήσουν το πλύσιμο στο νερό έκπλυσης σε συνθετικά προγράμματα πλύσης.

Βεβαιωθείτε ότι η συσκευή είναι επίπεδη εάν το πλυντήριο διαρρεύσει υγρά

Εάν εμφανιστεί διαρροή από τον διανομέα απορρυπαντικού, μπορεί να οφείλεται στο ότι η συσκευή δεν είναι επίπεδη. Για να το διορθώσετε, ρυθμίστε τα πόδια στο μπροστινό μέρος του μηχανήματος για να σηκώσετε το μπροστινό μέρος της συσκευής.

Εάν η διαρροή είναι πιο σοβαρή, θα πρέπει να ελέγξετε τον εύκαμπτο σωλήνα πλήρωσης, τον σωλήνα αποστράγγισης και τα υδραυλικά δίκτυα για διαρροές, καθώς και τις συνδέσεις του σωλήνα παροχής νερού.

Εκτελέστε τακτικά πλυντήρια “σέρβις” για να αποφύγετε τη δυσάρεστη οσμή και τη βλάβη πλυντηρίου ρούχων

Η πιο κοινή αιτία ενός δύσοσμου πλυντηρίου ρούχων είναι το σταθερό πλύσιμο σε χαμηλές θερμοκρασίες. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τη συσσώρευση βακτηρίων και απορρυπαντικών, που προκαλούν τη δυσάρεστη μυρωδιά.

Για να διορθώσετε το πρόβλημα, συνιστάται να λειτουργείτε το μηχάνημά σας σε 90 μοίρες για να απαλλαγείτε από τη συσσώρευση. Θα πρέπει επίσης να πραγματοποιείτε μηνιαίες πλύσεις σέρβις, χρησιμοποιώντας καλής ποιότητας απορρυπαντικό.

Αξίζει επίσης να ελέγξετε ότι ο εύκαμπτος σωλήνας αποστράγγισης του πλυντηρίου σας συνδέεται με τα υδραυλικά του νεροχύτη σας-και ότι δεν έχει μπλοκαρίσματα.βλάβη πλυντηρίου ρούχων

Κλείσε Ραντεβού Για Επισκευή Πλυντηρίου Ρούχων σε Λιγότερο από 1′