Επισκευή Κουζίνας: Εύκολοι τρόποι να δείτε αν τη χρειάζεστε

Επισκευή ηλεκτρικής κουζίνας

Καπνίζει ο φούρνος σας; Μήπως δεν ζεσταίνεται σωστά; Όποιο και αν είναι το πρόβλημα είναι ένας τεράστιος πόνος στην καθημερινότητά σας και είναι απαραίτητη η επισκευή κουζίνας.

Ελέγξτε τις τσιμούχες της πόρτας του φούρνου σας

Εάν ο φούρνος σας δεν θερμαίνεται σωστά ή αισθάνεστε ότι εξέρχεται θερμός αέρας, ίσως χρειαστεί να αντικαταστήσετε τη στεγανοποίηση της πόρτας του φούρνου σας. Με την πάροδο του χρόνου, η σφραγίδα στον φούρνο σας θα αρχίσει να χαλαρώνει και να χάνεται. Αυτό καθιστά τον φούρνο λιγότερο αποδοτικό και θα συμβαίνει ένα μέτριο “κάψιμο” των πόμολων του φούρνου, εάν βρίσκονται ακριβώς πάνω από την πόρτα.

Ελέγξτε τους μεντεσέδες της πόρτας του φούρνου σας

Δεν κλείνει σωστά η πόρτα του φούρνου σας; Μήπως η θερμότητα ξεφεύγει από τη κουζίνα σας; Όπως και με τη στεγανοποίηση του φούρνου, με την πάροδο του χρόνου οι μεντεσέδες μπορούν να φθαρούν και να καταστραφούν, προκαλώντας τη διαφυγή θερμότητας και τον φούρνο λιγότερο αποδοτικό.

Διατηρήστε τον φούρνο σας καθαρό

επισκευή κουζίνας

Αυτή η συμβουλή ακούγεται προφανής, αλλά θα εκπλαγείτε πόσα προβλήματα μπορεί να προκαλέσει η βρωμιά:

Πρώτον, ο υπερβολικός καπνός από παλιά, καμένα τρόφιμα και λίπος θα καταστρέψει τις γαστρονομικές απολαύσεις σας, θα κάνει την κουζίνα σας να μυρίζει και θα ενεργοποιεί το ξυπνητήρι καπνού κάθε φορά που ανοίγετε την πόρτα.

Δεύτερον, η συσσώρευση βρωμιάς στην πόρτα του φούρνου μπορεί να προκαλέσει τρωτά σημεία, οδηγώντας τελικά στο σπάσιμο του γυαλιού.

Τέλος, εάν ο φούρνος σας είναι υποβοηθούμενος από ανεμιστήρα, τα ρουλεμάν μπορεί να φράξουν με την πάροδο του χρόνου, μειώνοντας την απόδοση του ανεμιστήρα. Έτσι εμποδίζει το φαγητό σας να μαγειρευτεί σωστά. Εάν είναι πολύ αργά και ο ανεμιστήρας σας είναι ήδη κατεστραμμένος, τότε καλέστε έναν ειδικό να προχωρήσει στην άμεση αντικατάστασή του.

Ελέγξτε τη λάμπα του φούρνου σας

Εάν σβήσει το φως στο φούρνο σας, είναι πιο δύσκολο να δείτε πόσο μαγειρεμένο είναι το φαγητό σας, με αποτέλεσμα να ανοίγετε πιο συχνά την πόρτα, να αφήνετε τη θερμότητα και να μειώνετε την απόδοση του φούρνου σας.

Διερευνήστε τον υπερβολικό θόρυβο

Εάν ο φούρνος σας είναι υπερβολικά θορυβώδης, πιθανόν να υπάρχει πρόβλημα με τους κινητήρες του ανεμιστήρα. Συνήθως υπάρχουν δύο από αυτά – ο κινητήρας ανεμιστήρα ψύξης και ο κινητήρας ανεμιστήρα φούρνου. Μερικές φορές τα ρουλεμάν μπορούν να φθαρούν, προκαλώντας δυνατό θόρυβο όταν ο φούρνος είναι αναμμένος.

Βεβαιωθείτε ότι τα κουμπιά στο φούρνο είναι ευανάγνωστα

Με την πάροδο του χρόνου, τα σημάδια στα πόμολα του φούρνου σας μπορούν να φθαρούν, καθιστώντας τα δυσανάγνωστα. Είναι δελεαστικό να τα αφήσεις έτσι – αλλά όχι. Θα σας οδηγήσει να μαντέψετε τις ρυθμίσεις θερμοκρασίας του φούρνου, αλλά και στην τελική κατανάλωση ρεύματος!επισκευή κουζίνας

Κλείσε Ραντεβού Για Επισκευή Κουζίνας σε Λιγότερο από 1′